maanantai 5. helmikuuta 2024

Aalto Buckets - LePy 11.2.2024

 

Aalto Buckets sijoittui syyskierroksella B-lohkon viimeiseksi 1-10 V-T-rekordillansa (LePyn V-T oli 3-8). Mutta nyt kevätkaudella joukkue näyttää jyräävän voitosta voittoon ja johtaa alempaa loppusarjaa puhtaalla pelillä 3-0. LePyn rekordi on nyt 2-1. Syyskaudella LePy voitti keskinäisen ottelun täpärääkin täpärämmin Jompan viime hetkillä upottaman kolmosen turvin.

Edelliskierroksen ottelussamme HNMKY Taivallahtea vastaan sattui ja tapahtui taas, ja siis varsinkin sattui.
Pyysimme tekoälyltä hoito-ohjeita:
Pelaaja sai kolhun reiteensä ja kärsii niin sanotusta puujalasta (tree leg ralli-englanniksi). Mikä nyt avuksi?

ChatGPT ei lääkärileikkejä kavahda:


"Puujalka" (tree leg) voi viitata tilanteeseen, jossa pelaaja kärsii reisivamman seurauksena, mikä rajoittaa liikettä ja toimintakykyä. On tärkeää huomata, että vammojen hoitoon ja kuntoutukseen liittyvät toimenpiteet riippuvat vamman vakavuudesta ja laadusta. Jos pelaajalla on merkittävä vamma tai epävarmuutta vamman vakavuudesta, on suositeltavaa hakeutua ammattilaisen, kuten lääkärin tai fysioterapeutin, arvioon ja ohjaukseen. Tässä on kuitenkin joitakin yleisiä toimenpiteitä, joita voi harkita:

    R.I.C.E-menetelmä: Levätä, Jäähdyttää, Puristaa ja Kohottaa (Rest, Ice, Compression, Elevation) ovat perusohjeet vamman alkuvaiheessa. Levätä antaa vammalle mahdollisuuden parantua, jäähdytys vähentää turvotusta, puristus auttaa tukemaan vamma-aluetta ja kohoaminen voi vähentää turvotusta.

    Kipulääkkeet: Kipulääkkeet, kuten ibuprofeeni tai parasetamoli, voivat auttaa hallitsemaan kipua ja tulehdusta. On kuitenkin tärkeää ottaa ne aina lääkärin ohjeiden mukaisesti.

    Fysioterapia: Fysioterapeutti voi suunnitella räätälöidyn kuntoutusohjelman auttaakseen pelaajaa palautumaan vammasta, parantamaan liikkuvuutta ja vahvistamaan lihaksia.

    Kompressiosidokset: Käytä kompressiosidosta vamman alueella turvotuksen hallitsemiseksi.

    Lepo ja rajoitettu liikunta: Anna vamman aikaa parantua ja vältä liiallista rasitusta vammakohtaan.

    Seuranta: Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, hakeudu lääkärin arvioon. Vakavammissa tapauksissa voi olla tarpeen kuvantaminen, kuten röntgen, magneettikuvaus tai ultraääni, tarkan diagnoosin saamiseksi.

Muista, että kaikki vammat ovat yksilöllisiä, ja yksilöllinen lähestymistapa on tärkeää. Lopullinen päätös hoidosta ja kuntoutuksesta tulisi tehdä ammattilaisen kanssa.


No juu, niinhän siinä sitten lopulta kävi, että taisimme tulla opettaneeksi tekoällivempaimelle uuden kauniin englanninkielisen idiomin.

Peli Otaniemen lukiossa sunnuntaina 11.2.2024, parhaaseen katseluaikaan klo 11:20.

Loppulätinät

LePy pist/lev: M.Eloranta 13/9, J.Sulonen 11/10, R.Ranta 2/4, Alex Aladin 14/6, Alvar Aladin 18/6, R.Omar 9/3, T.Hujanen 0/1, A.Pratchett 2/4, A.Pihlström 2/3, R.Jahan 6/1, J.Leppänen 0/1.

Aalto Buckets pisteet: P.Kengne 11, O.Stadigh 13, A.Hietanen 6, P.Pawlikowski 3, M.Laitinen 0, J.Leskinen 12, J.Valtakari 10, J.Tervo 2, J.Beuzenberg 7, M.Baranauskas 0.

2024k AB kuvat ja tilastot