maanantai 2. tammikuuta 2012

Orangemen - ToPoLa I 7.1.2012

Ennakkotunnelmat:
Kahdentoista pelin kevätkausi alkaa lauantaina 7.1.2012 klo 11:30 Leppävaaran liikuntahallissa ottelulla ToPoLaa vastaan.
Syksyllä taidettiin tehdä ToPoLa-pelin alussa kaikkien aikojen surkeusennätys. Lauttasaarelaiset ehtivät tehdä 17 pistettä ennen kuin Orangemen sai pistetilinsä auki seitsemän ja puolen minuutin kohdalla. Ekan neljänneksen jälkeen taululla komeilivat lukemat 21-4, ja vaikka ero kaventui jossain vaiheessa jo noin kymmeneen pisteeseen, niin ottelun voittajasta ei enää juuri ollut epäselvyyttä. Tämä peli päättyi sitten lopulta 28:n pisteen tappioon. Surkeaan tulokseen syitä on varmaan useitakin, mutta pääasiassa ainakin liian monen Orangemen-pelaajaan todella huono heittopeli, sekä aivan liian pehmeä puolustustyöskentely. Orangemenille vihellettiin yhteensä vain 14 virhettä. Esimerkiksi vastustajalle 34 pistettä takonutta Marlo Kemmoa ei rikottu juuri lainkaan, eikä häntä näin ollen pakotettu yrittämään pisteidensä tekoa vapariviivalta. Lisäksi, entinen lepyläinen, Juha Latvala pelasi todella tehokkaasti vanhaa seuraansa vastaan.
Kevätkierroksen otteluun lauantaina lähdetään kuitenkin kutakuinkin tasaisista asetelmista, ja LePy Orangemen tulee taistelemaan voitosta nyt ihan eri meiningillä.

Syyskaudella vaivannut pelaajien vähyys tuo varmaan omat haasteensa edelleenkin, vaikka nyt on esimerkiksi Joonaksella jo intti suoritettuna, ja hän päässee nyt aiempaa paremmin peleihin. Syksyllä viiden eniten peliaikaa saaneen pelaajan keskiarvo oli 27,6 minuuttia per ottelu, kun sama lukema oli esimerkiksi kaudella 2010-2011 vain 22,9. Parissa matsissa pelaajille tuli jopa 40 minuutin peliaikoja, ja sehän ei todellakaan ole mikään ideaalinen tilanne. Jokunen matsi todennäköisesti hävittiinkin viimeisellä jaksolla ihan vaan pelaajien väsymyksen takia.

Orangemen pääsee kevätkaudella pelaamaan peräti yhdeksän matsia kotisalissaan. Vierasmatseja on vain kolme, Visa-Basket Pirkkolassa sekä Härät ja MaSu Malmilla. Tämä jos mikä voi avittaa LePyn nousua sarjataulukon keskivaiheilta ylöspäin. Kaikki lohkon joukkueet ovat täysin Orangemenin voitettavissa, pois lukien ehkä Visa-Basket, johon on kertynyt sen verran paljon ylempien divaritasojen pelirutiinia, ettei heitä tule kovin moni jengi yllättämään kevätkaudellakaan.
Loppulätinät:

Orangemen pist/lev: N.Rantio 15/4, H.Kannelsalo 5/10, O.Torkkeli 8/4, J.Sarasti 2/5, M.Konkari 0/4, M.Eloranta 6/8, R.Ranta 6/1, J.Hyytiäinen 4/5, J.Lygdman 2/7.
ToPoLa pisteet: I.Tynkkynen 12, T.Laanti 4, J.Pakkanen 13, O.Tuusa 0, M.Kaunisvaara 7, O.Nieminen 2, Juha Latvala 15, J.Saarinen 7.